Esittely


Sosiaalityö

on ammatti, joka auttaa yksilöitä, perheitä, ryhmiä ja yhteisöjä, jotka kärsivät hyvinvoinnin puutteesta ja vaikutusmahdollisuuksista. Sosiaalityön päätavoitteena on parantaa ihmisten elämää, minkä avulla ihmiset voivat käyttää käyttämättömiä resurssejaan omissa elämissään. Sosiaalityön rakenteellisen kehittämisen kautta pystytään estämään suuria kansallisia ja yhteiskunnallisia kysymyksiä, kuten köyhyyttä, sosiaalista syrjäytymistä ja työttömyyttä. Nämä sosiaalisesti maailmanlaajuisesti kysymykset ovat vain muutamia esimerkkejä laajalta kentältä, jota ihmiset kohtaavat elämässään ja mainitaan niiden merkityksen takia. Ihannetapauksessa eri sosiaalityön menetelmät ovat varautumisen toimia, jotka estävät sosiaalityön kentän vaikeita kysymyksiä ja ongelmallisia tilanteita tapahtumasta ja yleisemmin auttavat ihmisiä olemaan toimivia ja vaikutuskykyisiä yksilöitä yhteiskunnassa. Sosiaalityön merkitystä ei voi korostaa liikaa.


Lyhty ry

on Lapin yliopiston sosiaalityön ja kuntoutustieteiden opiskelijoiden oma ainejärjestö, joka perustettiin vuonna 1983. Hallitus koostuu opiskelijajäsenistä, jotka valitaan vuosittain ainejärjestön viimeisessä kokouksessa. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja suojella jäsentensä etuja. Lyhty ry järjestää erilaista ​​vapaa-ajan toimintaa ja toimii yhdessä osana Lapin yliopiston ylioppilaskuntaa, jonka alaisuudessa kaikki opiskelija-ainejärjestöt ovat Lapin yliopistossa. Ainejärjestönä Lyhdyn muihin tehtäviin kuuluvat esimerkiksi yhteistyö muiden opiskelija-ainejärjestön kanssa Lapin yliopistossa sekä ammattiliittoihin paikallisesti ja valtakunnallisesti. Aktiivinen osallistuminen sosiaalityön laitoksen ja tiedekunnan kanssa on johtava periaate ainejärjestöllemme, mikä varmistaa hyvinvoinnin ja tyytyväisyyden sosiaalityön opiskelijoilla Lapin yliopistossa. Lyhtyyn kuuluu arvioilta noin 350 aktiivista jäsentä, mikä tekee siitä Lapin yliopiston toiseksi suurimman ainejärjestön.

Lyhty ry – Jäsenedut:
· Mahdollisuus hankkia Lyhdyn punaiset haalarit.
· Moninaiset vapaa-ajan aktiviteetit, kuten liikunta, bileet ja kulttuuritapahtumat. Monesti järjestäjänä toimii Lyhty ry tai muut opiskelija-ainejärjestöt Lapin yliopistossa. Esimerkiksi vuosijuhlat ovat upea ainejärjestön sisäinen tapahtuma.
· Pääkanava vaikuttaa opetussuunnitelmiin ja opintoihin yleisesti, sillä opettajat, professorit ja muut opetussuunnitelman laatijat kysyvät aktiivisesti opiskelijoita ainejärjestöjen kautta vaikuttamaan. Näistä hyvänä esimerkkeinä toimivat kuukausittain järjestettävät opiskelijakahvit.
· Otat osaa johonkin muuhun ja suurempaan kuin opiskeluun ja pelkkään suorittamiseen, mikä on myös tärkeä ja olennainen osa opiskelijan elämää.
· Olemalla jäsen tässä ainejärjestössä parantaa opiskelukokemusta ja antaa lisäarvoa niille, jotka ovat aktiivisia.
· Lisäksi jäsenyys on varmasti edullinen ja hyödyllinen sinulle sosiaalityön opiskelijana.